Citroën C1

C1-1170-8

Pris från 99.900:-

 

Nya Citroën C1 erbjuder en positiv transportlösning i staden. Med fem dörrar och en stark personlighet sticker C1 ut från mängden. För att du alltid ska känna dig trygg på vägen erbjuder Citroën C1 de allra senaste systemen för aktiv och passiv säkerhet:


Klicka på bilderna för större format (öppnas i ett nytt fönster/flik)

C1-1387 C1-573 C1-1389

 

ABS-systemet förhindrar att hjulen låser sig genom att bromstrycket justeras vid behov. På så sätt kan bilen hålla kursen.

Det nyckelfria lås- och startsystemet gör att du kan öppna, låsa och starta bilen utan att ta upp nyckeln. Nyckeln känns av inom ett avstånd på 70 cm från dörröppningsreglagen på framdörrarna och bakluckan.

C1-565 C1-568 C1-562

 

AFU: Nödbromshjälpen förstärker bromskraften när bromspedalen trycks ner snabbt och på så sätt förkortas bromssträckan. När systemet aktiveras tänds varningsblinkersen automatiskt för att varna bakomliggande fordon.

Hill Assist – starthjälp i backe, är en funktion som aktiverar bromsarna under några sekunder vid start i backe så att bilen inte rullar bakåt när föraren flyttar foten från bromspedalen till gaspedalen. Systemet underlättar start i backe. Det fungerar när en växel för körning framåt eller backväxeln är ilagd.

C1-1396 C1-567 C1-1393

 

Backkamera: Kameran aktiveras automatiskt när backväxeln läggs i. Två blå linjer på skärmen visar hur stort utrymme bilen tar upp på marken. Den röda linjen visar det utrymme som behövs för att man ska kunna öppna bakluckan när man parkerar mot en vägg.

ESP: Det elektroniska antisladdsystemet ESP är ett intelligent elektroniskt stabilitetssystem som hjälper föraren att hålla kontroll över bilen vid sladd eller häftiga undanmanövrar, genom att påverka bromssystem och drivhjul.


Klicka här för mer info på Citroën.se!

Tillbaka till Citroën