Hyundai IONIQ

IONIQ SuperMoon-4


I Bildgallerierna (klicka på bilden – öppnas i nytt fönster/flik)


 

Pris

          Därför hyllas IONIQ

 • Fantastisk körupplevelse
 • Klassledande utrymme
 • Klassledande batteriteknik
 • Prisvinnande design
 • Bäst prestanda
 • Bästa garantipaketet
 • Moderna uppkopplingsmöjligheter
Testvinnare Auto motor & sport_0

Länk till Teknikens Världs sida om Stora Bilpriset 2017


IONIQ hybrid från 249 900 kr – Förmånsvärde 1 409 kr

IONIQ elbil från 371 900 kr – Förmånsvärde 863 kr

IONIQ plug-in från 299 900 kr


8 års Batterigaranti • 5 års Nybilsgaranti med fri körsträcka • 5 års Vägassistans • 3 års Vagnskadegaranti
Bränsleförbrukning IONIQ hybrid vid blandad körning: 3.4–3.9 l/100 km, CO2: 79–92 g/km.
Förmånsvärde, netto beräknat med 50% marginalskatt.

Hyundai IONIQ Plug-in (Laddhybrid)

Plug-in 12 Plug-in 19 Plug-in 16

 

Hyundai Ioniq Plug-in 18 Plug-In-5

 

Ett knapptryck och du kör på el. Det innebär minskad miljöpåverkan, eftersom du inte släpper ut några avgaser. Du kan också välja att njuta av friheten som en bensinmotor ger i samverkan med elmotorn i hybridläget.

Poängen är att det är du som väljer hur du vill köra i din vardag. Du laddar enkelt batteriet från en laddstolpe eller ett vanligt uttag hemma. Färre besök på bensinstationen och ett bättre samvete på vägarna.

IONIQ plug-in erbjuder det bästa för framtidens vardag.

Plug-in 17 Hyundai Ioniq Plug-in 11

 

När elen är slut tar bensinen vid

Meningen vi aldrig trodde skulle skrivas. Nu kan du köra längre sträckor och samtidigt bidra till en bättre miljö. Möt bilen som drivs av både elmotor och bensinmotor och som enkelt laddas med en sladd till ett vanligt uttag. IONIQ är för dig som vill ha en supermiljöbil och samtidigt kunna ta dig dit du vill, hur långt bort det än är. Till stor del klarar bilen sig på endast el, men när batteriet är slut tar bensinen vid och du kan lugnt köra vidare mot en bättre miljö.

 • Laddhybriden kombinerar det bästa av två världar och erbjuder upp till 63 km ren elektrisk körning. När bilen sen går över på bensindriven körning ligger bränsleförbrukningen på 1,1 l/100 km.
  • Effektiv körning stöds av funktionen ECO Driving Assistant System (ECO-DAS). Navigationssystemet har utökade kartdata som används för att optimera batteriladdningen under färd baserat på höjdskillnader och ge energibesparande tips till föraren, t ex när det är lämpligt att släppa på gasen före hastighetsbegränsningar.
 • Paketet innehåller en prisbelönt aerodynamisk design i sex exteriöra färger, toppmoderna anslutningsmöjligheter för din telefon och en femstjärnig Euro NCAP-säkerhetsklassificering, samt en branschledande garanti.
  • Energin kommer från ett kraftfullt litium-jon-polymer-batteri som dels tar vara på energin under körningen och kan laddas via en sladd och ett uttag.

Utnämnd till säkrast i klassen av Euro NCAP.

Klassledande räckvidd och lastutrymme. Moderna uppkopplingsmöjligheter.

Vinnare av Teknikens Världs Stora Bilpris 2017.

IONIQ plug-in – från 299 900 kr*

IONIQ plug-in har både en bensinmotor och en elmotor och har även en dubbelkopplingslåda, vilket har gjort att bilen hyllas för sin sportigare körupplevelse. Dessutom har IONIQ plug-in en ovanligt hög nivå av avancerad utrustning redan i standardutförandet, och ett garantipaket med åtta års batterigaranti som sticker ut på marknaden.

*Priset på bilen avser summan efter avdragen supermiljöbilspremie på 20 000 kr.

 

Hyundai IONIC Electric

Electric-11 Electric-10 Electric-12

 

El förändrar världen. Ta klivet in i framtiden med en elbil som inte ger några utsläpp. IONIQ electric är inte bara vinnare av Teknikens Världs Stora Bilpris 2017 utan även utnämnd till den säkraste bland små familjebilar av Euro NCAP. Utforska nyheten med klassledande räckvidd, som gör det lätt för dig att göra ett miljövänligare val.

Hyundai Ioniq Hyundai Ioniq Electric-1

 

Hyundai Ioniq Hyundai Ioniq Hyundai Ioniq

 

Det bra valet!

Hyundai arbetar målmedvetet för en säkrare vardag i trafiken och förutom att bygga smarta, elektrifierade och innovativa bilar så utrustar vi dem med den senaste säkerhetstekniken. Autobroms, filbytesvarnare, och adaptiv farthållare är standard. Därför har Folksam utsett Hyundai IONIQ electric till ett ”Bra Val” när det kommer till bilsäkerhet.

Hyundai Ioniq Hyundai Ioniq Hyundai Ioniq

 

IONIQ electric – från 331 900 kr*

Privatleasing från 4 399 kr/mån

Elbilen är valet för den miljömedvetna då den inte ger några utsläpp. IONIQ electric drivs av en elektrisk motor på 88 kW och ett supereffektivt 28 kWh LitiumJonPolymer-batteri, som ger dig klassledande räckvidd på hela 280 km på en enda laddning.

Bilen har blivit utnämnd till den säkraste bland små familjebilar av Euro NCAP och dessutom vunnit Teknikens Världs Stora Bilpris 2017.

Med IONIQ electric får du en ovanligt hög nivå av avancerad utrustning redan i standardutförandet, och ett garantipaket med åtta års batterigaranti som sticker ut på marknaden.

*Priset på IONIQ electric avser summan efter avdragen supermiljöbilspremie på 40 000 kr.

 

Hyundai IONIQ Hybrid

Hybrid-7 Hybrid-4 Hybrid-2

 

Hyundai Ioniq Hybrid 2017 Hybrid-1 Hyundai Ioniq Hybrid 2017

 

Hyundai Ioniq Hybrid 2017 Hyundai Ioniq Hybrid-3

 

IONIQ hybrid

Hyundai presenterar IONIQ hybrid – en hybridbil som ger mindre utsläpp samtidigt som du inte behöver tänka på räckvidd och laddning. Den klassledande batteritekniken och unika dubbelkopplingslådan ger elmotorn omedelbar kraft, och dig roligare körning.

Därför hyllas IONIQ hybrid

Unik körglädje tack vare dubbelkopplingslådan
Klassledande lastutrymme
Klassledande batteriteknik
Moderna uppkopplingsmöjligheter
Attraktiv prisnivå
Passar dig som inte vill behöva tänka på räckvidd eller laddningsmöjligheter, då hybridbilen laddar sig själv under färd och har stöd av en bensinmotor. Energiförbrukningen minskar, utan att du behöver tänka på det.

IONIQ hybrid – från 239 900 kr

Privatleasingpris från 3 759 kr/mån

Hybriden har både en bensinmotor och en elmotor, vilket gör att föraren inte behöver ladda batteriet samtidigt som utsläppen minskar. IONIQ hybrid är ensam på hybridmarknaden om att ha en dubbelkopplingslåda, vilket har gjort att bilen hyllas för sin sportigare körupplevelse. Dessutom har IONIQ hybrid en ovanligt hög nivå av avancerad utrustning redan i standardutförandet, och ett garantipaket med åtta års batterigaranti som sticker ut på marknaden.


Dragkrok till IONIQ? Så här svarar Hyundai!

Många av de som är intresserade av IONIQ frågar om möjlighet till dragkrok. Så hur är det med det?
Svaret är ja, en dragkrok får monteras på IONIQ hybrid och IONIQ plug-in från och med modellår 2018 (produktionsorder mot september 2017 och framåt). Tillåten dragvikt är 750 kg (max kultryck 40 kg) med bromsat släp.


 

Så här svarar Vi Bilägare på frågan om dragkrok till el-bil

FRÅGA:
Praktiskt taget varje dag lanseras det nya elbilar, oftast med extremt starka motorer. Varför kan man inte få dem med dragkrok? Även hybriderna har samma problem.
Ingvar

SVAR:
För de flesta elbilar är det på detta sättet. Gemensamt för elmotorer är att de är känsliga för överbelastning. Dessutom ökar elförbrukningen kraftigt om man skulle köra med släp. Då räckvidden redan är begränsad skulle detta säkert upplevas som en stor nackdel.

För hybrider och laddhybrider är det annorlunda. Här finns det exempel på bilar som får dra normalt t ex Volvo V60 laddhybrid som får dra 1800 kg. Lexus RX 450h har en dragvikt på 2000 kg och GS 450h på 1500 kg. Opel Ampera, som alltid drivs av elmotorn, får däremot inte dra någonting. Kontrollera därför detta inför ett köp om du har behov av att dra släp.
Bengt Dieden, Vi Bilägare

 


Så tycker motorpressen

”Först i världen med att erbjuda samma bil med tre olika drivlinor: hybrid, laddhybrid och elbil. Hyundai Ioniq Electric har säkra köregenskaper och räckvidd som räcker till för dagligt bruk. Med sin okomplicerade design, stora användbarhet och ett förhållandevis lågt pris är detta en elbil för folket! IONIQ elbil, vinnare av Teknikens Världs Stora Bilpris 2017″

– Teknikens Värld

 

”Den här hybriddrivlinan är riktigt bra! Här finns tillräckligt mycket kraft samtidigt som förbrukningen är låg. Förbränningsmotorn samverkar dessutom med elmotorn på ett harmoniskt sätt och Hyundai har lyckats kombinera det hela fint med en automatisk dubbelkopplingslåda”

– Allt om Bilar

 

”Fördelen är att körupplevelsen blir mer lik en vanlig bil, speciellt under accelerationen i högre farter där Toyotas hybridbilar blir surriga och jobbiga att lyssna på. IONIQ har totalt 141 hk, och är därmed nästan 20 hästar starkare än Prius.”

– Vi Bilägare

 

”Under nästan tjugo år bakom ratten på nära tusentalet bilar har det inte hänt särskilt många gånger att jag överraskats och utropat Jaaa! efter första provturen. I detta fall på väg hem från bilens hemvist i norra Stockholm. Så pigg, lätthanterad, komfortabel, rymlig och praktisk är nämligen IONIQ att den goa känslan infinner sig direkt.”

– Karlskoga Kuriren


Tillbaka till Hyundai