Citroën C3 Aircross

Citroën C3 Aircross är en suv som utstrålar kraft, originalitet och fräschör. En bil som skiljer sig från mängden. Den upphöjda motorhuven med Citroën-vinklar i krom och LED-ljussignatur ger ett intryck av styrka och trygghet.

De bakre sidorutorna är, precis som på konceptbilen C-Aircross, gjorda i polykarbonat med en färgad film som skapar en stark, grafisk kontrast i nivå med bakstolparna (tillval). Förarplatsen i nya generationens suv är högt placerad och ger dig en unik körkänsla.

KLARAR ALLA TYPER AV VÄGAR: GRIP CONTROL MED HILL ASSIST DESCENT

En suv som ger dig total kontroll! Högre markfrigång, stora hjul och Grip Control med Hill Assist Descent låter dig köra bilen på alla typer av vägar. Citroën C3 Aircross anpassar framhjulens drivkraft efter väglaget och ser till att bilen håller hastigheten i nedförsbackar, även vid mycket kraftig lutning.

SMIDIG I STADSTRAFIK TACK VARE TOP REAR VISION BACKKAMERA

Citroën C3 Aircross fungerar lika bra i stadstrafik som på landsväg och är enkel att manövrera. I stadstrafik har du användning av parkeringssensorer fram samt backkameran för att hjälpa dig att parkera. Backkameran med Top Rear Vision visar en bra bild i 180° på pekskärmen av hur det ser ut bakom bilen.


 

C3 AIRCROSS – ”BÄSTA BILKÖPET I EUROPA 2018” ENLIGT AUTOBEST


Nya kompakta suven Citroën C3 Aircross har av Autobest expertjury, i konkurrens med fem andra finalister, utsetts till bästa bilköpet 2018 i Europa och står nu som segrare till den prestigefyllda utmärkelsen. Sedan 2001 har Autobest´s expertjury varje år, efter omröstning, utsett den bil de anser vara det mest prisvärda bilköpet.

Autobest´s jury består av 31 motorjournalister från 31 europeiska länder och bilarna har bedömts efter 13 kriterier såsom prisvärdhet, design, komfort och teknologi men också efter tillgången på service och reservdelar inom återförsäljarnätet. Nya kompakta suven Citroën C3 Aircross prisades bland annat för sin unika design men också kraftfulla och samtidigt moderna framtoning.

Klicka för större bilder

RYMLIG OCH FLEXIBEL

Den höga karossen är smart utformad och gör Citroën C3 Aircross till den rymligaste bilen i sin kategori, något som bidrar till den ojämförliga komforten: De 5 sittplatserna har gott om utrymme för benen och ovanför huvudet.

Bagageutrymmet har en imponerande volym på 410 liter och kan utökas till 520 liter, tack vare det fäll- och delbara baksätet (2/3-1/3). För extra flexibilitet kan passagerarsätets ryggstöd fram fällas ihop och ge en lastlängd på 2,40 meter.

DESIGN SOM UTSTRÅLAR KRAFT OCH TRYGGHET

Nya C3 Aircross får en helt unik karaktär tack vare den kraftfulla motorhuven, kort och hög på samma gång. Det ger en bil som utstrålar kraft, något som understryks av ljussignaturen fram och bak, samtidigt som den välbalanserade profilen och karossens generösa kurvor skapar harmoni. Den här suv-modellen har försetts med Citroëns klassiska ljussignatur med strålkastare i två rader. Det bidrar till en uttrycksfull front och en lättigenkännlig ljussignatur i linje med övriga nya modeller från Citroën.

Baktill understryker de markerade sidopartierna suvens bredd och kraft. Bakljusen med 3D-effekt visar att bilen tillhör samma familj som nya C3 och konceptbilen C-Aircross. Robusta detaljer som skärmbreddare på sidorna i nivå med hjulhusen och svarta tröskellister för att skydda mot småstötar signalerar att C3 Aircross tillhör suv-segmentet.

Klicka för större bilder

UPP TILL 520 LITERS BAGAGEUTRYMME

Begränsat bagageutrymme tillhör nu det förflutna, eftersom C3 Aircross har den största i klassen, där åtkomst underlättas tack vare ett brett bakrutefönster, stor bagagelucka och låg tröskel för lastning. Standardvolymen på 410 liter kan ökas till 520 liter med den bakre sätesraden nedfälld (i främsta läge). Total lastvolym med baksätena nedfällda är hela 1 289 liter.

C3 Aircross har även en flyttbar bagagehylla som kan lagras i vertikal position bakom bakbenen för att transportera långa föremål – allt för att underlätta vardagen. En annan genialisk egenskap är det dubbla höjda mobila bagagegolvet som ger ett platt golv med baksätena nedfällda.

Klicka på bilden så öppnas den stor i ny flik

 

 

GRIP CONTROL MED HILL ASSIST DESCENT

Utrustad med Grip Control® för förbättrad dragkraft och speciella 16-tums och 17-tums ler- och snödäck, erbjuder C3 Aircross en mycket modulär enhet och anpassar sig till alla typer av vägar, oavsett förhållanden och ytor. Säkerheten förbättras under alla omständigheter genom fem körlägen. Förare kan slå på Grip Control-systemet automatiskt via standardläge eller välja mellan Sand, All-Road, Snow eller ESP OFF-lägen. I kombination med Grip Control® underhåller funktionen Hill Assist Descent bilen med en lägre hastighet även vid branta sluttningar. Denna teknik håller C3 Aircross på rätt bana, och begränsar risken för att sladda när bilen går nerför backarna.

3 BRÄNSLEEFFEKTIVA MOTORALTERNATIV

De nya bränslesnåla och kraftfulla motorerna bjuder på den senaste tekniken och lovar körglädje med en doft av äventyr. Den här suv-modellen kan fås med bensinmotorerna PureTech 82, 110 eller dieselalternativen BlueHDi 100. PureTech-motorerna fick utmärkelsen ”International Engine of the Year” 2015 och 2016 från UKi Media & Events’ Automotive Magazines.

Den automatiska växellådan EAT6, tillsammans med Stop & Start-systemet, kan fås tillsammans med bensinmotorn PureTech 110.


 

LADDA TELEFONEN TRÅDLÖST

Citroën C3 Aircross bjuder på smidiga uppkopplingsmöjligheter. Förvaringsutrymmet i mittkonsolen låter dig ladda telefonen trådlöst, via induktion.

Kompatibla appar i din telefon kan dessutom visas på bilens pekskärm tack vare Mirror Screen, som du ansluter till via Apple CarPlay.

Klicka på bilden så öppnas den stor i ny flik

KOMFORTSINNE OCH SÄKERHET

Som en del av Citroën Advanced Comfort® är Nya Citroën C3 Aircross utrustad med intuitiv technologi för att ge maximal lung och trygghet bakom ratten. All teknologi är samlad i mitten av instrumentbrädan på pekskärmen för att göra din resa bekväm och säker.

ACTIVE SAFETY BRAKE

Multifunktionskameran på överdelen av vindrutan känner igen hinder, som bilar som kör i samma rikning eller som inte rör sig. Sensorn agerar automatiskt på bromsarna från 5 km/h till 85 km/h vid eventuell risk för kollision.

HASTIGHETSSKYLTSAVLÄSNING

Hastighetsskyltsavläsning och rekommenderad hastighet gör det enklare att hålla koll på gällande hastighetsbegränsningar. En kamera på vindrutan läser av hastighetsskyltarna på vägen.

AKTIVT HELLJUS

En funktion som sköter växlingen mellan hel- och halvljus vid mötande trafik när du kör i mörker. Det gör resan säkrare eftersom du kan koncentrera dig bättre på själva körningen.


24 KOMBINATIONSMÖJLIGHETER – VÅGA FÄRG!

Med 8 karossfärger, svart takfärg och 1 Orange Color Pack att välja mellan kan du enkelt skapa din egen Citroën C3 Aircross. Totalt finns 24 olika kombinationer att välja mellan.

Inget har lämnats åt slumpen. De olika utseendealternativen är genomtänkta in i minsta detalj: du kan dessutom välja ett Orange Pack Color och få orange färgade takbågarna samt de bakre sidorutorna med persienneffekt, som matchar sidospegelkåporna och dekorlisterna kring strålkastare och hjulnav (i orangefärg).

Valmöjligheterna sträcker sig också till kupén med 3 olika inredningsalternativ:

Välj mellan standardinredning, Urban Red eller Hype Mistral som skapar sin helt egna atmosfär, med inspiration från modevärlden eller möbeldesign.

Du kan välja mellan klassiska färger eller dämpade kontraster. Det finns 2 olika hjultyper att välja mellan: stylade hjulsidor på 16 tum och lättmetallfälgar på 16 eller 17 tum.

Nya C3 Aircross drar nytta av Citroëns stora kunnande vad gäller komfort och programmet Citroën Advanced Comfort®, som gör resan extra bekväm.

Målet är att göra varje resa till en behaglig upplevelse, genom att filtrera bort alla störningsmoment för förare och passagerare. C3 Aircross kan erbjuda:

Bekväma säten med breda generösa sitsar

Bekväm fjädring, utmärkande för Citroën och en verklig referens på marknaden, oavsett typ av körförhållanden

Effektiv och genomtänkt ljudisolering som ger en behaglig ljudmiljö

PANORAMATAK SOM GÅR ATT ÖPPNA

Det stora, glasade panoramataket (nästan en meter långt) som går att öppna upp nästan helt, ger ett fantastiskt ljusinsläpp i kupén, både när det är öppet och när det är stängt, och gör resan njutbar för alla i bilen. Varje resa blir en upplevelse. Två eldrivna kommandon gör det enkelt att öppna och stänga taket och styra solgardinen för att reglera ljusinsläppet i kupén.

Hitta till oss

Öppettider

Mån-Fre 10-18
Lördag 10-14
Vardagar 7-16
Måndag-Torsdag 7-16
Fredag 7-16