Citroën C4 Cactus

Citroën presenterar nya C4 Cactus, en uppdaterad version av märkets halvkombi. C4 Cactus har omarbetats i storutsträckning för att tydligt visa vilken bilkategori den tillhör vad gäller teknik och motoralternativ, men utan att förlora sin unika karaktär och höga komfort. Faktum är att Nya C4 Cactus blir först ut med med nya innovativa fjädringen Progressive Hydraulic Cushions™ – PHC och sätena Advanced Comfort gör C4 Cactus till en superbekväm halvkombi som kommer att skaka om marknaden rejält.


Klicka för större bilder

UTVÄNDIG DESIGN
Nya Citroën C4 Cactus tillför något nytt i klassen halvkombi med sin moderna och originella stil. Den stilrena, enhetliga designen understryker bilens mjuka linjer och framhäver detaljerna, som är så karaktäristiska för Citroën – Airbumps® på de nedre dörrstyckena, stora glasade ytor, taket med sin ”svävande” designeffekt, fronten med strålkastare i två rader och bakpartiet med sin breda LED-ljussignatur med 3D-effekt. 

Nya C4 Cactus ger dig inte mindre än 22 olika utseendealternativ exteriört, med 9 karossfärger att välja mellan och 3 färgpaket* med färgade detaljer.

EN ULTRA-KOMFORTABEL HALVKOMBI
Nya Citroën C4 Cactus kombikupé är en viktig milstolpe inom programmet Citroën Advanced Comfort® eftersom det är den första modellen i Europa med fjädringstypen Progressive Hydraulic Cushions™ (PHC) och den första i världen med Advanced Comfort-säten. Den nya modellen har därför som vanligt för Citroën en fantastisk körkomfort.

 Med bilens 10 körhjälpssystem sitter passagerarna tryggt under färden.

Nya Citroën C4 Cactus har en organisk design med genomtänkta detaljer som understryker vilket märke som designat den. Den kommer garanterat att vända huvuden på gatan och ge dig frågor vid macken. Nedan listar vi ett urval detaljer från C4 Cactus Halvkombi:

  • Ett till synes svävande tak vilande på glasade ytor
  • En mycket dynamisk profil som framhävs av nya mindre Airbumps längst ner på dörrarna och hjulhusskydd för större dynamik och effektivt skydd.
  • Kompakt storlek och bred hjulbas ger rörlighet både på vägen och för trånga fickparkeringar, samt ett väl tilltaget utrymme för alla passagerare

VALFRIHET OCH ELEGANS
Nya C4 Cactus har 27 exteriöra anpassningskombinationer, med:

  • 9 karossfärger.
  • 3 Color Packs: svart (standard), vit och rött. Dessa väl avvägda färgstänk kontrasterar karossfärgen och framhäver diskret de Airbumps® som finns på den nedre delen av framdörrarna och nedre delen av den främre stötfångaren.

FJÄDRING MED PROGRESSIVE HYDRAULIC CUSHIONS™ (PHC)

Trogen sitt ursprung fortsätter Citroën att tänka nytt för att förbättra komforten i sina bilar. Progressive Hydraulic Cushions™ är en världsunik teknik som filtrerar bort och absorberar både stora och små ojämnheter i vägbanan och ger dig en känsla av att sväva fram över vägen, samtidigt som den garanterar en fantastisk väghållning, dynamisk körning och exakt styrning. Principen bakom den nya tekniken är genial. Till skillnad från traditionell fjädring, som består av stötdämpare, fjäder och mekaniska fjädringsstopp har den nya fjädringen, som tagits fram av Citroën, dessutom ett system med hydrauliska stopp, en för kompression och en för returfjädring.

Mirror Screen

Apple Carplay, Mirror Link & Android Auto*

Vill du lyssna på musik från din smartphone eller hitta ditt resmål snabbt och smidigt? Med Mirror Screen kan du spegla kompatibla applikationer från din smartphone till en 7-tums pekskärm i bilen. Du ansluter din smartphone enkelt med hjälp av den kabel som följde med din telefon när du köpte den och aktiverar sedan Mirror Screen-läget på 7-tums pekplattan. Mirror Screen använder din smartphones dataabonnemang och genererar inte några ytterligare avgifter. Om du har en iPhone, kan ”Siri” röstigenkänningsfunktionen aktiveras från pekskärmen i bilen eller genom att trycka på knappen för röststyrning på ratten ratten (beroende på modell). Den kan också startas genom den nya funktionen att säga: ”Hej Siri”.

Mirror Screen fungerar med Apple CarPlay™, Android Auto och MirrorLink®.
* Bilen är förberedd för Android Auto, men appen är för tillfället inte släppt i Sverige

(Beroende på utrustningsnivå)

Active Safety Brake, Trafikskyltsavläsning, Avåkningsvarnare, Coffee Break Alert, Driver Attention Alert, Döda Vinkelnvarnare, Backkamera, Nyckelfritt lås- och Startsystem, Starthjälp i backe, Dimljus fram med statiskt kurvljus.


 Klicka här för mer info på Citroën.se!

Tillbaka till Citroën

Hitta till oss

Öppettider

Mån-Fre 10-18
Lördag 10-14
Söndag & Helgdag Stängt
Vardagar 7-16
Måndag-Torsdag 7-16
Fredag 7-16