Citroën C4 Picasso

Thomas Brémond @ Dream On Productions

Citroën har investerat allt sitt kunnande i nya C4 Picasso, en uppdaterad och innovativ familjebil som inleder en ny
etapp med 2016 års modell. Intelligenta körhjälpsfunktioner, en härlig körupplevelse, komfort för alla
(programmet CITROËN ADVANCED COMFORT®) och bränslesnål körning:
Upptäck nya C4 Picasso i detta filmklipp!

C4Picasso-591-5 C4Picasso-591-3 C4Picasso-591-4

 

BlueHDI Diesel-motor: Bäst i klassen!

Tack vare dieselmotorn BlueHDi är Nya C4 Picasso och Grand C4 Picasso mycket bränslesnåla familjebilar med låga koldioxidutsläpp. Faktum är att C4 Picasso är bäst i klassen med förbrukning på som lägst 3,8L /100km (koldioxidutsläpp:100 g/km) med motorn BlueHDi 120 Stop & Start med manuell sexväxlad växellåda.

Som namnet BlueHDi indikerar används även ett innovativt avgasreningssystem med AdBlue®-tillsats. Det innebär att upp till 90% av de kväveoxider som bildas vid körning oskadliggörs.

PureTech Bensin-motor:

Engine of the Year 2015 & 2016!

För 2016 har utbudet av bensinmotorer utökats med PureTech 130 Stop & Start med automatisk växellåda EAT6, en effektiv motor som vunnit ”Engine of the year” i klassen 1.0-1.4 l. två år i rad! Tack vare den kan nya Citroën Grand C4 Picasso kombinera alla fördelarna hos bensinmotorn PureTech 130 Stop & Start med den effektiva automatiska växellådan EAT6 för en trygg och behaglig körupplevelse.

C4Picasso-591-8 C4Picasso-591-7

Hur skapar man en trygg familjebil som samtidigt är ett nöje att köra? Nya Citroën C4 Picasso har fått ihop ekvationen! Den uppdaterade och boostade C4 Picasso (5 platser) har en design som genast känns igen och har tagit det bästa från föregångaren. Stildetaljerna från föregångaren har finslipats ytterligare med ny design för Citroënloggan bak, en kraftfull dynamisk front och två nya lackfärger att välja på: Grå Acier och Lazuli Blue.

Klicka här för mer info!

Föregående modell
C4 Picasso-1170-2

Pris från

210.000:- C4 Picasso, 5-sitsig

225.000:- C4 Grand Picasso, 7-sitsig

MED NYA CITROËN C4 PICASSO och GRAND C4 PICASSO får du det bästa av Citroëns hela kunnande inom teknik och design. Två bilar med dynamisk silhuett och en ljussignatur både fram och bak som gör att bilen känns igen direkt. Kupén på båda modellerna bjuder på en komfort och flexibilitet som gör varje resa unik och bilen till en plats där alla kan trivas. Panoramavindrutan släpper in extra mycket ljus och ger bättre sikt för samtliga passagerare i bilen.


Klicka på bilderna för större format (öppnas i ett nytt fönster/flik)

C4-GrandPicasso-2223 C4-GrandPicasso-2151 C4-GrandPicasso-012

Alltid uppkopplad – Med smart och lättanvänd pekteknik

En 7-tums pekskärm med nytt uppkopplat 3D-navigationssystem och trafikinformation i realtid, CITROËN Connect Nav, låter dig zooma på kartan med enkla fingerrörelser. För att göra det lättare att hitta i Europas större städer återges vissa monument och byggnader tredimensionellt på ett verklighetstroget sätt. De förinstallerade kartorna uppdateras dessutom fyra gånger per år.

C4-GrandPicasso-027 C4-GrandPicasso-1538 C4-GrandPicasso-029

Via navigationssystemet kan du även få dina SMS och e-postmeddelanden upplästa utan att du behöver ta ögonen från vägen*. Utöver detta ingår flertalet tjänster, som till exempel trafikinformation, visning av bensinstationer och parkeringar, väder och lokal sökning. Den högupplösta panoramaskärmen på 12 tum ger dig all väsentlig körinformation. Du kan dessutom se 3D-kartan i storformat, något som gör navigationen ännu enklare och tydligare. Funktionen med automatisk zoom underlättar vid korsningar och filbyten vilket bidrar till att du kan köra lugnt och tryggt. Skärmen kan även anpassas med egna inställningar för exempelvis körhjälpsfunktioner, multimedia och färddator.

*Tillgänglighet beroende på land.

 

C4-GrandPicasso-2242 C4-GrandPicasso-2290 C4-GrandPicasso-2243

Övrigt: Igenkänning av hastighetsskyltar och rekommenderad hastighet, vision 360 grader, backkamera, automatisk växling helljus/halvljus, park assist, aktiv döda vinkeln-varnare, anpassningsbar farthållare med stoppfunktion, aktiv avåkningsvarnare, active safety brake, kollisionsvarnare*.

*Tillgänglighet beror på produktionsmånad.

Klicka här för mer info på Citroën.se!

Tillbaka till Citroën

Hitta till oss

Öppettider

Mån-Fre 10-18
Lördag 10-14
Vardagar 7-16
Måndag-Torsdag 7-17
Fredag 7-16