Citroën C5

Citroën C5 håller fast vid Citroëns traditioner i fråga om innovation och design och bjuder dessutom på körglädje utöver det vanliga. Citroën C5 utstrålar stark personlighet och har en dynamisk och mycket elegant look. En stilren sedan, eller en rymlig kombi – Citroën C5 blandar utan problem olika stilar. Den följsamma silhuetten framhävs av de stilrena vecken längs sidan.
Kylargrillen och LED-belysningen förstärker de tydliga dragen av stor landsvägsbil. Den starka personligheten märks ännu tydligare så snart du stiger in i bilen. Köregenskaperna är enastående och komforten påtaglig, bilen är säker och reaktionssnabb och väghållningen är utmärkt.


Klicka för större bild

Citroën C5 får dig att ändra din syn på färden. Allt finns där för att ge dig en unik upplevelse. Kupén i har utformats som en skön plats att vara på, med modern arkitektur där utrymme och ljus utgör riktlinjerna. Särskild omsorg har lagts vid valet av material, liksom vid ytfinishen på alla delar.
Dekor och detaljer har en mycket behaglig yta och den raffinerade stilen invändigt förstärks av infällningar i krom och metall. Baksätet med de klädda dörrpanelerna ser till att alla passagerare i Citroën C5 får njuta av samma lyxiga atmosfär. Panoramaglastaket (1) släpper igenom ett mjukt och naturligt ljus som bidrar till en behaglig atmosfär i hela kupén.

(1) Beroende på version

För att bidra till säker färd under alla dina resor är nya Citroën C5 utrustad med aktiva och passiva säkerhetssystem av senaste generation. För Citroën C5 är säkerheten ett sjätte sinne.

ABS: ABS-systemet förhindrar att hjulen låser sig genom att bromstrycket justeras vid behov. På så sätt kan bilen hålla kursen.

AFU: Nödbromsassistans som förstärker bromskraften när bromspedalen trycks ner snabbt och på så sätt hjälper till att minska bromssträckan. När systemet aktiveras tänds bilens varningsblinkers automatiskt för att varna bakomliggande bilar.

ASR: Antispinnsystemet är ett elektroniskt system som bevarar bilens drivkraft och respons när du startar på underlag med dåligt grepp. Sensorerna känner av underlaget och styr mängden kraft till respektive drivhjul så att det får fäste även om det är halt.

AFIL: Avåkningsvarnare. Detta är en hjälpfunktion som varnar föraren om bilen överskrider en streckad eller heldragen linje utan att blinkers samtidigt aktiveras. Då görs föraren uppmärksam genom vibrationer i sätet.

ESP: ESP-systemet (Electronic Stability Program) är ett intelligent elektroniskt system som stabiliserar bilen och hjälper den att hålla kursen och undvika sladd, exempelvis i kurvor och vid halt väglag.

Intelligent antispinnsystem: Den här funktionen ökar säkerheten och drivkraften på snöig, isig eller blöt vägbana. Det smarta systemet analyserar först vägbanan, lutningen och typen av underlag. Sedan avgörs hur mycket de drivande hjulen ska slira och olika mycket kraft läggs på vänster och höger framhjul, vilket ger bättre hantering av understyrningen.

Parkeringsplatsmätare: Denna funktion gör det möjligt för föraren att omedelbart veta om en parkeringsyta är tillräckligt stor för att parkera. Den aktiveras av en kontroll på instrumentbrädan och indikerar i instrumentpanelen om en plats är tillräckligt stor samt visar svårighetsgraden av manövern.

REF: Elektronisk bromskraftsfördelning som använder ABS-sensorerna för att optimera bakhjulens bromsverkan genom att styra höger och vänster hjul separat.

Starthjälp i backe: När föraren tar foten från bromspedalen hålls bilen kvar ett kort ögonblick, med bromsen fortfarande aktiverad, så att föraren får tid att flytta foten från bromspedalen till gaspedalen.


Klicka här för mer info på Citroën.se!

Tillbaka till Citroën

Hitta till oss

Öppettider

Mån-Fre 10-18
Lördag 10-14
Söndag & Helgdag Stängt
Vardagar 7-16
Måndag-Torsdag 7-16
Fredag 7-16