Kommande från Hyndai – IONIQ 5 / IONIQ 6 / IONIQ 7 – Läs mer här!


 


 

Nya Hyundai IONIQ

 

Snabb uppladdning – lång räckvidd

På en enda laddning når nya IONIQ electric en räckvidd på upp till 311 kilometer* – helt utan CO2 utsläpp! Vridmomentet på den elektriska motorn (100 kW) drivs av ett nytt och effektivt 38,3 kWh litium-jon-polymer-batteri som endast behöver ca 54 minuter för att ladda upp till 80%, när du ansluter till en 100 kW-laddningsstation.

*Räckvidd enligt WLTP. Räckvidden kan variera en aning beroende på vägförhållanden, körstil och temperatur.

Upptäck nya IONIQ plug-in hybrid
Upplev det bästa av två världar. Elektricitet när du önskar, bensin när du behöver. Med uppfräschad design och förbättrade köregenskaper och säkerhetssystem är nya IONIQ plug-in hybrid bättre än någonsin! Med ett enkelt knapptryck kör du på 100% el upp till 52 km (WLTP) – och vill du ha extra räckvidd byter du enkelt till bensin. Dessutom med en klimatbonus på 38 342 kr (ej inräknat i priserna)!


 

Därför hyllas IONIQ

  • Fantastisk körupplevelse
  • Klassledande utrymme
  • Klassledande batteriteknik
  • Prisvinnande design
  • Bäst prestanda
  • Bästa garantipaketet
  • Moderna uppkopplingsmöjligheter


8 års Batterigaranti • 5 års Nybilsgaranti med fri körsträcka • 5 års Vägassistans • 3 års Vagnskadegaranti
Bränsleförbrukning IONIQ hybrid vid blandad körning: 3.4–3.9 l/100 km, CO2: 79–92 g/km.
Förmånsvärde, netto beräknat med 50% marginalskatt.


Så tycker motorpressen

”Först i världen med att erbjuda samma bil med tre olika drivlinor: hybrid, laddhybrid och elbil. Hyundai Ioniq Electric har säkra köregenskaper och räckvidd som räcker till för dagligt bruk. Med sin okomplicerade design, stora användbarhet och ett förhållandevis lågt pris är detta en elbil för folket! IONIQ elbil, vinnare av Teknikens Världs Stora Bilpris 2017”

– Teknikens Värld

”Den här hybriddrivlinan är riktigt bra! Här finns tillräckligt mycket kraft samtidigt som förbrukningen är låg. Förbränningsmotorn samverkar dessutom med elmotorn på ett harmoniskt sätt och Hyundai har lyckats kombinera det hela fint med en automatisk dubbelkopplingslåda”

– Allt om Bilar

”Fördelen är att körupplevelsen blir mer lik en vanlig bil, speciellt under accelerationen i högre farter där Toyotas hybridbilar blir surriga och jobbiga att lyssna på. IONIQ har totalt 141 hk, och är därmed nästan 20 hästar starkare än Prius.”

– Vi Bilägare

”Under nästan tjugo år bakom ratten på nära tusentalet bilar har det inte hänt särskilt många gånger att jag överraskats och utropat Jaaa! efter första provturen. I detta fall på väg hem från bilens hemvist i norra Stockholm. Så pigg, lätthanterad, komfortabel, rymlig och praktisk är nämligen IONIQ att den goa känslan infinner sig direkt.”

– Karlskoga Kuriren


Dragkrok till IONIQ? Så här svarar Hyundai!

Många av de som är intresserade av IONIQ frågar om möjlighet till dragkrok. Så hur är det med det?
Svaret är ja, en dragkrok får monteras på IONIQ hybrid och IONIQ plug-in från och med modellår 2018 (produktionsorder mot september 2017 och framåt). Tillåten dragvikt är 750 kg (max kultryck 40 kg) med bromsat släp.


Så här svarar Vi Bilägare på frågan om dragkrok till el-bil

FRÅGA:
Praktiskt taget varje dag lanseras det nya elbilar, oftast med extremt starka motorer. Varför kan man inte få dem med dragkrok? Även hybriderna har samma problem.
Ingvar

SVAR:
För de flesta elbilar är det på detta sättet. Gemensamt för elmotorer är att de är känsliga för överbelastning. Dessutom ökar elförbrukningen kraftigt om man skulle köra med släp. Då räckvidden redan är begränsad skulle detta säkert upplevas som en stor nackdel.

För hybrider och laddhybrider är det annorlunda. Här finns det exempel på bilar som får dra normalt t ex Volvo V60 laddhybrid som får dra 1800 kg. Lexus RX 450h har en dragvikt på 2000 kg och GS 450h på 1500 kg. Opel Ampera, som alltid drivs av elmotorn, får däremot inte dra någonting. Kontrollera därför detta inför ett köp om du har behov av att dra släp.
Bengt Dieden, Vi Bilägare


 

Tillbaka till Hyundai

Hitta till oss

Öppettider

Mån-Fre 10-18
Lördag 10-14
Vardagar 7-16
Måndag-Torsdag 7-16
Fredag 7-16