Övriga Tjänster

Verkstad: Tel. 0155-15 01 70
Mail: sr@hcbil.com
Öppet: Vardagar 7-16
Adress: Fridas Väg 14

Ett verkstads-eller servicebesök hos oss ska vara enkelt och personligt. Enkelt att boka, enkelt att komma hit och härifrån, raka besked, en bra kontakt med någon du gillar och litar på. Lämna bilen till service när det passar bäst, dygnet runt. Kommer du efter våra öppettider droppar du bara nyckeln i vårt nyckelinkast. Du ska få lika bra service som din bil.


När du bokar service hos oss säg till om du vill ha en lånebil eller om du vill förvara din hjul på vårt däckhotell. Vi hjälper dig gärna med nya däck, montering samt balansering. Självklart kan vi hjälpa dig med enbart hjulskifte också. Låt oss bara veta dina önskemål när du gör din bokning! Läs mer om våra däck här » 

Vi kan hjälpa dig att laga stenskott på din vindruta. Ett stenskott i vindrutan kan när som helst bli en spricka.Många skador kan repareras och andra fordrar byte av rutan. Vi kan hjälpa dig i båda fallen. Ha alltid ett s.k. stenskottsplåster i bilen i fall du får ett stenskott på vindrutan. Men undvik att vänta för länge med att reparera, en liten skada blir lätt mycket större.

De flesta skadorna på vindrutan börjar med ett enkelt stenskott som sen gör att vindrutan börjar spricka. Ett stenskott kan man laga, det kostar dig en självrisk på 0 – 200:- beroende på försäkringsbolag. Det går ej att laga stenskott som sitter i synfältet, samt om sprickan är större än en 5 krona.​

Att byta vindrutan kostar betydligt mer oftast mellan 1000 – 3000kr (självriskkostnad). Vi försöker i första hand alltid laga den skadade vindrutan istället för att byta hela rutan, vilket betyder att du spar både tid, pengar och vår miljö.

Vi samarbetar med samtliga försäkringsbolag och sköter all kontakt med bolaget för att göra det enkelt för dig. På vår verkstad utför vi alla typer av glasreparationer. Vi lagar stenskott eller byter ruta oavsett vilken ruta eller bilmodell.

Stenskottslagning från 0:- (beroende på försäkringsbolag)


Eftersom AC-systemet inte belastas under vintertid märker man oftast inte funktionsfel på det förrän i början på sommaren, i värsta fall under semesterresan. Vi har inte semesterstängt!  Vi är certifierade för att reparera ditt airconditionsystem.

AC-system i personbilar kräver service och underhåll av fackmän. Hos oss får du professionell och auktoriserad service av vår certifierade personal. ​Boka en tid hos oss och kontrollera AC-systemet i din bil. I priset ingår endast tömning, provtryckning och fyllning, en förutsättning för fyllning av ac-systemet är att det är tätt vid provtryckning, är det läckage tillkommer ytterligare kostnader.

Vill du ha ett kostnadsförslag på eventuella reparationer så tillkommer felsökningskostnad. ​Vi är certifierade att reparera och felsöka enligt Kategori 5 Svensk kylnorm, Kategori V enligt EU-förordning nr 307/2008. Denna certifiering gäller endast AC till personbil.


 

Hjulinställningen påverkar däckens livslängd

Har du kört på en trottoarkant, eller råkat köra ner i en stor grop som du inte upptäckte? Slits dina däck ojämnt eller onormalt fort? Känns bilen orolig eller drar styrningen åt något håll när du kör över ojämnheter? Då kan du ha anledning att se över hjulinställningen på din bil eftersom felaktig hjulinställning också leder till onödiga däckkostnader och ökad bensinförbrukning.

Vid en hjulinställning kontrolleras vinklarna på bilens alla fyra hjul med avancerad mätutrustning, så att de överensstämmer med fordonstillverkarens uppgifter. På vissa bilar kan justering endast utföras på framvagnen, därför används ibland begreppet framvagnsinställning. Om bakhjulen står fel på en sådan bil krävs ofta byte av exempelvis en bussning i bakvagnen. Men normalt kan man återställa rätt vinklar med hjälp av de justeringsmöjligheter som finns i hjulupphängningen fram respektive bak.

  • Ojämnt slitage på däcken
  • Kortare livslängd på däcken
  • Klart försämrade köregenskaper
  • Ökad bränsleförbrukning

Hjulkontroll 1485:- (endast kontroll)


 Vi utför också reparationer på släp


 

Kontakta verkstaden på telefon 0155-15 01 70 eller verkstadsmail: sr@hcbil.com

Hitta till oss

Öppettider

Mån-Fre 10-18
Lördag 10-14
Söndag & Helgdag Stängt
Vardagar 7-16
Måndag-Torsdag 7-16
Fredag 7-16