IONIQ 5 / IONIQ 6 / IONIQ 7

 


 

Hyundai annonserar nya elbilar och ett IONIQ-varumärke dedikerat kundcentrerade EV-upplevelser

SEOUL, 10 augusti 2020 – Hyundai Motor tillkännagav idag lanseringen av sitt nya IONIQ-varumärke, helt dedikerat batteridrivna elbilar. Därmed inleder Hyundai ett nytt kapitel som ledare i en tid av elektrifierad mobilitet. Under IONIQ-varumärket kommer Hyundai erbjuda kundcentrerade EV-upplevelser som kretsar runt uppkopplade livestylelösningar helt i linjer med Hyundais vision om ‘Progress for Humanity’.

Genom IONIQ-varumärket kommer Hyundai Motor utnyttja sin branschledande kunskap inom elbilstillverkning till att introducera tre dedikerade modeller under de kommande fyra åren och många fler innovativa modeller efter dem. Skapandet av IONIQ-varumärket är ett svar på marknadens snabbt växande efterfrågan och accelererar Hyundais plan mål med att leda den globala EV-marknaden.

För att uppfylla IONIQ:s varumärkesmål kommer Hyundai kombinera nuvarande EV-kapacitet som t.ex. ultrasnabb laddning, rymlig interiör och batteriförsedd kraft med framtida innovationer som kombinerar design, teknik och tjänster vilka integrerar upplevelser både i och utanför bilen för en sömlös resa.
”IONIQ-varumärket kommer förändra EV-kundupplevelsens paradigm,” säger Wonhong Cho, Executive Vice President och Global Chief Marketing Officer på Hyundai Motor Company. ”Med en ny betoning på ett uppkopplat liv kommer vi erbjuda elektrifierade upplevelser integrerade i en miljövänlig livsstil.”

 


 

 


 

Återfödelsen av IONIQ

Hyundai introducerade termen IONIQ, som väver samman ”ion” och ”unique” i samband med lanseringen av Project IONIQ. Ett långsiktigt projekt som fokuserar på utveckling av miljövänlig mobilitet. Baserat på projektet, introducerade Hyundai 2016 en bil under namnet IONIQ, världens första och enda modell att erbjuda val mellan tre olika elektrifierade drivlinor – elhybrid, laddhybrid och batteridriven elbil i en och samma karossform. Nu representerar IONIQ Hyundais växande engagemang för hållbarhet och innovation samt kommer vara tongivande för att uppnå företagets mål inom miljövänlig mobilitet.

IONIQ 5 / IONIQ 6 / IONIQ 7

Hyundai kommer lansera en rad numeriskt namngivna EV:s under det nya varumärket, där jämna nummer används för sedaner och SUV-modeller ges udda nummer.

Den första modellen under varumärket IONIQ kommer vara IONIQ 5, en mellanklass CUV som lanseras i början av 2021. IONIQ 5 är baserad på konceptbilen ‘45’ som Hyundai avtäckte på International Motor Show 2019 (IAA) i Frankfurt som en homage till företages första konceptbil. IONIQ 5:s designers hämtade inspiration från det förflutna och integrerade det med banbrytande parametriska pixlar, ett unikt designelement som Hyundais designers kommer fortsätta att integrera i framtida IONIQ-modeller.

År 2022 kommer Hyundai introducera IONIQ 6 sedan som är baserad på företagets senaste koncept-EV – ‘Prophecy’, avtäckt i mars tidigare i år.

Kort därefter följer IONIQ 7, en stor SUV i början av 2024. Prophecys ikoniska exteriör kännetecknas av sin aerodynamiska siluett och perfekta proportioner. Alla IONIQ-bilar kommer dessutom ha ett gemensamt tema i ‘Timeless Value’. Bilarna kommer vara inspirerade av tidigare modeller men samtidigt vara en bro över till framtiden.

 


 

E-GMP-plattformen

Märkesmodellerna inom IONIQ kommer vila på en Electric Global Modular Platform, även känd som E-GMP som möjliggör snabb laddningskapacitet och rejält med räckvidd.
Den EV-dedikerade plattformen gör att Hyundai kan återskapa bilens interiör som en ”smart boyta” med väldigt justerbara stolar, trådlös uppkoppling och unika funktioner som handskfack utformade likt byrålådor. Plattformens paradigmskifte kommer sträcka sig in i användargränssnittet som blir enkelt, intuitivt och ergonomiskt designat för att bilens passagerare skall känna sig bekväma.

 


 

Strategi 2025

Hyundai Motor Group tillkännagav nyligen att gruppen syftar till att sälja 1 miljon enheter batteridrivna elbilar och ta 10% marknadsandel för att bli ledare inom det globala EV-segmentet till 2025.
Inom Strategi 2025, siktar Hyundai Motor Company själva att blir världens tredje största biltillverkare av miljövänliga fordon till 2025, inkluderat 560 000 sålda BEV och utöver FCEV-försäljingen.
Lanseringen av IONIQ-varumärket dedikerat till EV-modeller förstärker företagets åtagande inom ren mobilitet och reflekterar dess pågående omvandling som en Smart Mobility Solution Provider med nollutsläppslösningar


 

 

En video av när Hyundai förvandlar globalt kända London Eye till ett enormt ”Q” kan ses här: Klicka här!


 

London Eye-event, en del av IONIQ-kampanj

Hyundai har firat lanseringen av IONIQ med hjälp av elektriska ljus som förvandlade London Eye till en jättelik version av bokstaven ”Q”. Ett event som genomfördes strax innan den officiella återöppningen av den berömda attraktionen. Det var det första eventet som utgjorde en del av nya varumärkeskampanjen ”I’m in Charge”, som framhäver kraften i miljö och olika livsstilar genom IONIQ.

Den annars så livliga staden London står helt stilla på grund av Covid-pandemin och Hyundai adderar ny energi genom att tända upp och återstarta en av dess mest ikoniska sevärdheter.
Genom att tillkännage ankomsten av IONIQ, inleder Hyundais ljusinstallation en ny era av elektrifierad mobilitet som sätter kunden i centrum.


 

Läs mer på hyundai.se

Nya Hyundai IONIQ

 

Snabb uppladdning – lång räckvidd

På en enda laddning når nya IONIQ electric en räckvidd på upp till 311 kilometer* – helt utan CO2 utsläpp! Vridmomentet på den elektriska motorn (100 kW) drivs av ett nytt och effektivt 38,3 kWh litium-jon-polymer-batteri som endast behöver ca 54 minuter för att ladda upp till 80%, när du ansluter till en 100 kW-laddningsstation.

*Räckvidd enligt WLTP. Räckvidden kan variera en aning beroende på vägförhållanden, körstil och temperatur.

Upptäck nya IONIQ plug-in hybrid
Upplev det bästa av två världar. Elektricitet när du önskar, bensin när du behöver. Med uppfräschad design och förbättrade köregenskaper och säkerhetssystem är nya IONIQ plug-in hybrid bättre än någonsin! Med ett enkelt knapptryck kör du på 100% el upp till 52 km (WLTP) – och vill du ha extra räckvidd byter du enkelt till bensin. Dessutom med en klimatbonus på 38 342 kr (ej inräknat i priserna)!


 

Därför hyllas IONIQ

  • Fantastisk körupplevelse
  • Klassledande utrymme
  • Klassledande batteriteknik
  • Prisvinnande design
  • Bäst prestanda
  • Bästa garantipaketet
  • Moderna uppkopplingsmöjligheter


8 års Batterigaranti • 5 års Nybilsgaranti med fri körsträcka • 5 års Vägassistans • 3 års Vagnskadegaranti
Bränsleförbrukning IONIQ hybrid vid blandad körning: 3.4–3.9 l/100 km, CO2: 79–92 g/km.
Förmånsvärde, netto beräknat med 50% marginalskatt.


 

Så tycker motorpressen

”Först i världen med att erbjuda samma bil med tre olika drivlinor: hybrid, laddhybrid och elbil. Hyundai Ioniq Electric har säkra köregenskaper och räckvidd som räcker till för dagligt bruk. Med sin okomplicerade design, stora användbarhet och ett förhållandevis lågt pris är detta en elbil för folket! IONIQ elbil, vinnare av Teknikens Världs Stora Bilpris 2017”

– Teknikens Värld

”Den här hybriddrivlinan är riktigt bra! Här finns tillräckligt mycket kraft samtidigt som förbrukningen är låg. Förbränningsmotorn samverkar dessutom med elmotorn på ett harmoniskt sätt och Hyundai har lyckats kombinera det hela fint med en automatisk dubbelkopplingslåda”

– Allt om Bilar

”Fördelen är att körupplevelsen blir mer lik en vanlig bil, speciellt under accelerationen i högre farter där Toyotas hybridbilar blir surriga och jobbiga att lyssna på. IONIQ har totalt 141 hk, och är därmed nästan 20 hästar starkare än Prius.”

– Vi Bilägare

”Under nästan tjugo år bakom ratten på nära tusentalet bilar har det inte hänt särskilt många gånger att jag överraskats och utropat Jaaa! efter första provturen. I detta fall på väg hem från bilens hemvist i norra Stockholm. Så pigg, lätthanterad, komfortabel, rymlig och praktisk är nämligen IONIQ att den goa känslan infinner sig direkt.”

– Karlskoga Kuriren


Dragkrok till IONIQ? Så här svarar Hyundai!

Många av de som är intresserade av IONIQ frågar om möjlighet till dragkrok. Så hur är det med det?
Svaret är ja, en dragkrok får monteras på IONIQ hybrid och IONIQ plug-in från och med modellår 2018 (produktionsorder mot september 2017 och framåt). Tillåten dragvikt är 750 kg (max kultryck 40 kg) med bromsat släp.


Så här svarar Vi Bilägare på frågan om dragkrok till el-bil

FRÅGA:
Praktiskt taget varje dag lanseras det nya elbilar, oftast med extremt starka motorer. Varför kan man inte få dem med dragkrok? Även hybriderna har samma problem.
Ingvar

SVAR:
För de flesta elbilar är det på detta sättet. Gemensamt för elmotorer är att de är känsliga för överbelastning. Dessutom ökar elförbrukningen kraftigt om man skulle köra med släp. Då räckvidden redan är begränsad skulle detta säkert upplevas som en stor nackdel.

För hybrider och laddhybrider är det annorlunda. Här finns det exempel på bilar som får dra normalt t ex Volvo V60 laddhybrid som får dra 1800 kg. Lexus RX 450h har en dragvikt på 2000 kg och GS 450h på 1500 kg. Opel Ampera, som alltid drivs av elmotorn, får däremot inte dra någonting. Kontrollera därför detta inför ett köp om du har behov av att dra släp.
Bengt Dieden, Vi Bilägare


 

Tillbaka till Hyundai

Hitta till oss

Öppettider

Mån-Fre 10-18
Lördag 10-14
Söndag & Helgdag Stängt
Vardagar 7-16
Måndag-Torsdag 7-16
Fredag 7-16